A kemoterápiás kezelés egyes szerveink (a gyorsabban szaporodó) sejtjeire fokozottabban hat, ezért lépnek fel szinte minden esetben a rák tünetei mellett bizonyos gyógyszer mellékhatások is.

kemoterapia-mellékhatás-ahcc

A kemoterápia leggyakoribb mellékhatásai:

hányinger, hányás, szájszárazság, izérzés zavara. Az emésztés egyéb zavarai is kísérhetik a

kemoterápiát, mint: étvágytalanság, hasmenés. Mint említettük a gyorsan szaporodó sejtű szerveink a fokozottan érintettek, így gyakran fellép hajhullás, ritkábban vérzékenység, vérszegénység, fertőzések fokozott előfordulása a rendkívül legyengült immunrendszer miatt.

Az egész folyamatot fokozott gyengeség, levertség, kimerültség kíséri leggyakrabban.

A Mecelium készítményt kiemelkedően magas AHCC hatóanyagtartalma  miatt ajánljuk a kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére. Az AHCC hatóanyagot, amint azt a készítmény neve is mutatja a shiitake gomba fonálzatábólból (meceliumai) állítják elő egy speciális kivonási folyamat során.

Az alfa-glükán csakis ezzel a szabadalmaztatott japán kivonatolási eljárással vonhatjuk ki a gombából.

Ennek oka, hogy a gombákban található, immunerősítő hatású un. beta-glükán hatóanyag mellett egy másik alkotóelem, az alfa-glükán is felszabadul, amely által a készítmény immuntámogató hatása egyedülálló módon megnő, ugyanis az alfa-glükán az előzőnél alacsonyabb molekulasúlyú anyag, így jóval könnyebben felszívódik a szervezetben. Így egy magasabb hatékonyságú szert kapunk.

Az immunerősítés kiváló eredményekkel alkalmazott kiegészítő kezelés mind a rákellenes terápiában, mind pedig a kemoterápiás kezelés tüneteinek enyhítésében egyaránt. Rákos betegségek esetén szervezetünk természetes védekező rendszerének megerősítésére van a legnagyobb szükség. Az AHCC igen hatékony az immunerősítésben és további, szerteágazó hatásaival is segíti a kemoterápia mellékhatásainak enyhítését, csökkenti a szervezetben fellépő gyulladásokat, regenerálja, méregteleníti a májat.