Az orvostudomány fejlődésével szerencsére egyre többet tudunk meg a különböző rákbetegségek kialakulásáról, specifikus okairól. A májráknak mára a legtöbb oka ismert.

majrak-jelei-tunetei

A májrák az esetek jelentékeny (70-80%-os) hányadában az előzetes májzsugor játszik nagy szerepet, ami a

krónikus májgyulladásból alakul ki legtöbbször. Ezek okai főként az alkoholizmusra vagy hepatitis (főként hepatitis B és C) vírusfertőzésre vezethetőek vissza. A hapatitis C hatékony ellenszerét már kifejlesztették, míg a hepatitis B fertőzésre még sajnos máig nincs kielégítő megelőző módszer. A májzsugor okai országonként és világtájanként változó, és érdemes tudni, hogy hazánkban a krónikus alkoholizmus a leggyakoribb kiváltó oka.

Hazánkban sajnos a krónikus alkoholizmus okozta májzsugor sajnos igen súlyos probléma, az ettől történő elhalálozásoknál a boncolások során az esetek 28%ában állapítottak meg májrákot is! Egyes más országokban a hepatitis B vírus okozta májzsugoros esetek befolyása a nagyobb.

A májrák kialakulásának lehetséges okai között az utóbbi évtizedekben fény derült a különböző vegyszerek nagy szerepére.

Tünetekei: a májrák nem specifikus tünetei az étvágyvesztés, lesoványodás, hastáji fájdalom. Ezek a jelek ugyan nem kizárólag erre a betegségre jellemzőek, viszont ha májzsugorban szenvedő betegnél lépnek fel, nagyobb eséllyel lehet májrákra is gyanakodni. Az alfafetoprotein (AFP) fehérje koncentráció sokszoros növekedése a vérben szintén támpontot jelenthet a diagnózisban.

Ilyen vegyszerek: arzénvegyületek (permetezésre használták korábban), valamint a PVC gyártásnál felszabaduló mellékanyagok. Ezt a gyártási területet is nagyban szabályozzák manapság emiatt.

A máj védelme érdekében –túl a megfelelő étkezésen, testmozgáson és életmódon is sokat tehetünk.

Sajnos ma már annyiféle kemikáliát kenünk magunkra, fogyasztunk el élelmiszereinkkel, lélegzünk be a kipufogó gázokkal, hogy legfőbb méregtelenítő szervünk hosszú távon nehezen birkózik meg a feladattal. Segítsük megfelelő működését méregtelenítéssel!

Sokféle módszer, gyógynövény és készítmény áll rendelkezésre, éljünk velük, májunk meghálálja! A gyógygombák kifejezetten alkalmasak erre, a Mecelium kapszulában 4 féle gyógygomba erejét ötvözték egy speciális eljárással.

Tudjon meg többet a Mecelium-ról