A máj méregtelenítése rendkívül fontos, hiszen minden anyag keresztülszűrődik rajta, amelyet életünk során valaha is bevittünk szervezetünkbe. Sokféle anyagot el is tárol, például a különböző gyógyszermaradványokat, hormonokat.

maj-meregtelenitese

Terheltsége felelős az öregedési folyamatok felgyorsulásáért, jó működése összefügg a szervezet egészségével, vitalitásunkkal.. A kiválasztás a máj szerepe a szervezetünk rendszerén belül. A májunk olyan szervünk, amelynek egészsége testünk megfelelő működése szempontjából elengedhetetlen.

Néhány tünet, amely májbetegségre utalhatrossz lehelet, lepedékes nyelv, a kiválasztási folyamat más elégtelenségei: aranyér, sötét vizelet, székrekedés, hasmenés váltakozásai, hirtelen elhízás vagy súlyvesztés, étvágytalanság. Külső jelei különböző bőrproblémák, ekcéma, tűhegynyi piros foltok a testen. Szempanaszok, sárgaság, idegrendszeri problémák, koncentrációhiány, depresszió, impulzív viselkedés is jelentkezhetnek.

Ha például evés után aluszékony, éjjel pedig szokatlanul éber, alvási problémákkal küzd, nagy eséllyel valószínűsíthető, hogy ez a létfontosságú szerve valamilyen károsodást szenvedett, de mindenképpen mérgekkel telített. Megelőzhetjük viszont mindezeket, ha igyekszünk kerülni a vegyi anyagokat, a lehető legtermészetesebben táplálkozunk, jótékony gyógynövényeket pl. máriatövis, articsóka levél, pitypang levél fogyasztunk, sokat pihenünk és sportolunk.

Nagyon fontos ezért, hogy az optimális kiválasztást, májunk kiváló egészségét biztosítsuk a megfelelően átgondolt táplálkozási szokásokkal.

Ez az egyik tényező, amely által leginkább és leghatásosabban befolyásolhatjuk májunk és ezáltal szervezetünk jóllétét. A másik tennivaló, mellyel természetes úton, könnyedén védekezhetünk az idő előtti öregedés, a betegségek, immunrendszerünk legyengülése ellen, az a folyamatos méregtelenítés!