Cikkünkben az AHCC gyógygomba kivonat rákellenes és egyéb hatásmechanizmusait ismertetjük közérthető formában. A daganatos betegségek kezelésére szerte a világon számos gyógykészítményt ajánlanak.

mecelium-ahcc-daganatos-beteg

 

Mitől egyedülálló és hogyan is segítheti a készítmény kiemelkedően magas AHCC hatóanyaga a szervezet egészséges működésének helyreállítását, megőrzését vagy akár

rákellenes küzdelmét a daganatterápia étrend részeként?

Az AHCC (Active Hexose Correlated Compund) hatóanyagot a gyógygombák fonalaiból nyerik ki egy speciális, japán tudósok által kidolgozott eljárással. Az eljárás japán világszabadalom.

A művelet során más poliszacharidok (beta-glükán és glikoproteinek) is felszabadulnak, de az alfa-glükán közülük az, amely rendkívül értékesebbé teszi a hatóanyagot, ugyanis az alfa-glükán fokozza a poliszacharidok felszívódását, ezáltal tölti be az immunmodulátor szerepét.

A „természetes immunmoduláló hatás” gyakorlatilag a gyűjtőneve annak, amit a szervezet számára nyújt az AHCC. Az immunerősítést, vagyis a szervezet természetes védelmi rendszerének aktiválását, megerősítését jelenti. Hogyan is kell ezt értenünk?

  • Citokinek tevékenységét fokozza. A citokinek „kémiai futárok” a védelmi sejteknek jeleznek, koordinálják tevékenységüket. Optimális állapotuk elengedhetetlen feltétele a természetes immunválasz előidézésének.
  • A „natural killer”-ek, azaz a természetes ölő sejtek, közismertebb nevükön fehérvérsejtek tevékenységét is optimalizálják, melyek a káros anyagok felismerését és elpusztítását végzik.
  • A makrofágok tevékenységét is serkentik. Ezek azok a fehérvérsejtek, melyek megemésztik az ártalmatlanított mikroorganizmusokat és eltakarítják a maradványokat a szervezetből.
  • A dendritikus, hírvivő sejtek aktivitását szintén „felpörgetik”. Ezek jelzik a testünknek káros anyagokat a B- és T-sejtek számára, melyek a másodvonalas védelmi rendszert képezik a szervezetben.

A fenti, szervezetre gyakorolt hatásoknak köszönhetően az AHCC hatóanyagot a világ egyre több országában alkalmazzák a rákterápiában, a daganatterápia étrend részekét is. A folyamatosan zajló kutatások biztatóak, sok esetben rendkívül eredményes gyógyulásról számolnak be.

 

Nemzetközi intézetek orvosi publikációit itt tekintheti meg eredeti források megjelölésével!