A Mecelium hatóanyaga, az AHCC a shiitake gomba micéliumainak (gombafonálzatának) egy speciális japán eljárás során nyert kivonata. Cikkünkben az AHCC gyulladáscsökkentő hatását mutatjuk be részletesen.

gyulladas-csokkentes-ahcc

 

 

Az AHCC bizonyítottan kiváló immunerősítő, sokféle jótékony hatása van testünk különböző szerveire, továbbá

számos kutatás által alátámasztott tény, hogy erőteljes hatású lehet a gyulladás csökkentése, visszaszorítása terén is.

Hatékony májregeneráló hatása is van, mely a méregtelenítő folyamatokat jelentősen felgyorsítja és tökéletesíti. A szervezet, megszabadulva a mérgektől, rengeteg energiát tud másra felhasználni.  Ez jelentősen javítja közérzetünket, vitalitásunkat.

A gyulladáscsökkentő hatás ráadásul nem valamilyen mesterséges, külső anyag, antibiotikum, gyógyszer bevitelével valósul meg, hanem saját szervezetünk természetes védekezésének stimulálása által.

A kutatások során a szakemberek rájöttek, hogy a felszabadított alfa-glükán felerősíti a gyilkos T sejtek (T lymfociták) és cytokinek (interferon, IL-12, TNF-alpha) hatását, melynek köszönhetően szervezetünk jóval hatékonyabban reagál a fertőzésekre, vírusokra.

A Mecelium használata tehát egy természetes módja a fertőzések, gyulladások elleni védekezésnek.

Egyes kísérletek arra mutattak rá, hogy az AHCC jelentékenyen hozzájárul az influenza és s Nyugat-nílusi vírus megelőzéséhez is.

Más kutatások azt támasztották alá, hogy az AHCC a HPV vírus okozta gyulladásokat is csökkentheti a kórokozó elleni hatékony fellépés révén. Tudnunk kell, hogy a HPV vírus igen agresszív vírusfajta, amely többek között a méhnyakrák kialakulásához is nagyban hozzájárul, de nem csak a hüvelyt, hanem a garatot és a nyálkahártyát is támadja. Az ismert kísérletek során az AHCC olyan hatékonyan lépett fel a kórokozó ellen, hogy egyes predikciók szerint idővel a jelenlegi méhnyakrák elleni oltást is helyettesítheti.