Az immunrendszer testünk természetes védekező rendszere. Ideális esetben, teljesen egészséges immunrendszerrel a legtöbb betegség ellen képesek vagyunk felvenni a harcot.

Nem ideális helyzetre utal ugyanakkor az állapot, mikor azt tapasztaljuk magunkon, hogy fokozottan

érzékenyek vagyunk bármilyen kisebb betegségre, telente szinte folytonosan influenzásak vagyunk, a tavasz megérkeztével a tavaszi fáradtság gyötör majd a különböző allergiák stb. és se szeri se száma a különböző testi és lelki nyavalyáinknak.

Ha ebben a leírásban magunkra ismerünk, igenis, kezdjük kissé komolyabban venni a természetes gyógyászathoz értők, orvosok tanácsait.

Három dolgot kell feltétlen tennünk az immunrendszer erősítése érdekében:

  • igyekezzünk sokkal egészségesebben táplálkozni
  • kezdjük el sportolni
  • fordítsunk sokkal nagyobb figyelmet immunrendszerünkre és lelki egészségünkre.

A Mecelium természetes alapanyagból,  4 féle gyógygomba speciális úton kinyert hatóanyagait tartalmazza, amely számos egyéb jótékony hatása mellett immunrendszerünk megerősítésének első számú eszköze lehet. A Mecelium AHCC hatóanyagának köszönhetően ugyanis kiváló antoxidáns, használják ezért vírusos fertőzések leküzdésére, megelőzésére és a daganatterápiában étrend kiegészítőként egyaránt.

Ezek a jótékony hatások egy egyedi hatásmechanizmusra vezethetők vissza az AHCC esetén: nevezetesen, hogy az un alfa-glükán (az AHCC egyik alkotóeleme) kis molekulasúlyából adódóan a jelenleg ismert legkönnyebben felszívódó, kiemelten hatékony antioxidáns anyag, amely erősíti a test természetes védekező rendszerét: fokozza a védekező „gyilkos” sejtek aktivitását, a hírvivő sejtek (amelyek jelzik a test számára a káros anyag jelenlétét), a betegség nyomait eltávolító sejtek tevékenységét, az immunrendszert így természetes módon támogatják.