A kórházi fertőzés előfordulási arányáért nem feltétlenül a higiéniai előírások be nem tartása a felelős, ugyanis fejlett és kevésbé fejlett országokra egyaránt jellemző.

korhazi-fertozes-mecelium

Sokkal inkább magyarázható ez azzal a szerencsétlen körülménnyel, hogy

leromlott fizikai állapotban, legyengült immunrendszerrel nem tud megbirkózni a fertőzéssel.

Ettől a ténytől viszont sajnos nem lesz kevésbé súlyos a probléma: nagy károkat, anyagi veszteségeket okoz és emberéleteket szed.

Az egyre romló országos egészségügyi helyzetet figyelembe véve ne kezeljük félvállról a problémát!

Néhány egyszerű óvintézkedéssel megelőzhetjük vagy hatékonyan kezelhetjük a kórházi fertőzéseket.

 

De lássuk, milyen fertőzésekről is van szó tulajdonképpen, amikor kórházi fertőzés, más néven nozokomiális fertőzés veszélye áll fenn?

A leggyakrabban légúti és húgyuti fertőzések léphetnek fel, tüdőgyulladás, torokgyulladás, de fertőzéses hasmenés szintén gyakori. Másik fajtája a nozokomiális fertőzéseknek a különböző fekélyek, nyílt és felfekvési sebek elfertőződése.

A különböző kórházi osztályokon más-más vírus előfordulása valószínűbb. A harmadik típus a dialízis, vérátömlesztések, injekciós kezelés során történő fertőződés: HIV, herpes simplex, hepatitisz, rota vírus, influenza stb. Veszélyeztetett az a beteg is, aki hosszú antibiotikumos kezelésen megy keresztül. És a sor sajnos folytatható.

Az AHCC, a Mecelium készítmény hatóanyaga a különböző vírus, gomba vagy baktérium okozta fertőzésekre kétféle, egyidejű hatásmechanizmussal reagál: aktiválja és erősíti az immunrendszert, továbbá gyorsítja a vírusellenes “gyilkos sejtek” működését is szervezetünkben. Ennek köszönhetően a szervezet nagyrészt önmaga lesz képes ellenállni a fertőzéseknek vagy –amennyiben szükséges, leküzdeni azokat. További információ a Mecelium-ról