A körömgomba igen kellemetlen fertőzésfajta, sokszor gyógyszeres kezelés ellenére is folyamatosan visszatér, beárnyékolva hétköznapi örömeinket: a strandolást, az uszodába járás élvezetét.

koromgomba-mecelium

Különösen igaz ez a tavaszi periódusra, ugyanis már küszöbön a strandszezon, de még jó ideig

csukott, szellőzetlen cipőben vagyunk kénytelenek járni. Lássunk hát néhány természetes módszert, amelyet ha más most alkalmazunk, a strandszezonra búcsút mondhatunk e zavaró betegségnek.

A körömgombát penészgombák és élesztőgombák okozzák, amelyek a nedves környezetet kedvelik, így ha lábunk izzadós fokozottabban ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének.

Tünetei többfélék a körömgomba fajtájától függően. A fonalas gomba megsárgult, rétegesen szétváló, hullámos lábkörmöt eredményez, a sarjadzó fajta is hasonló, azzal a különbséggel, hogy a körömágy felől jelentkezik, a penészgomba miatt pedig az egész köröm barnás-szürkés árnyalatúvá válik.

Kialakulását elősegítő körülmények:

cukorbetegség, zárt cipő, amelyben izzad a láb, körömsérülés, fertőzés (különböző tárgy által, uszodában stb.), meleg, párás helyen tartózkodás, legyengült immunrendszer

A körömgomba természetes módjai sokfélék, többet is érdemes egymást követően vagy egyidejűleg kipróbálni.

-A teafaolaj, egy igen erős természetes, környezetbarát (100%-ban lebomló) fertőtlenítőszer. használata egyszerű: csak rá kell kenni/csepegtetni a fertőzött területre naponta kétszer. A pedikűr készlet fertőtlenítése is megoldható egy parányi vízbe csepegtetett teafaolajjal.

A grapefruit mag kivonat is igen hatásos erre a célra, szintén töményen ajánlott a fertőzött területre kenni, illetve belsőleg, vízben feloldva is fogyasztható. Fokozottan ügyeljünk a kúra közben a zoknik, cipők fertőtlenítésére.

A levendula-olaj körömgomba ölő hatása is klinikailag bizonyított.

– Napi rendszerességgel alkalmazhatunk friss fokhagymapakolást is a fertőzött területen.

– Az eddigiekben leírtakat hatásosan kombinálhatjuk ecetes (almaecet is lehet) lábfürdővel.  A rendszeres, több napon át tartó esti lábáztatáshoz 1 rész ecetet használjunk (pl 2 l vízhez 2 dl ecetet adagolva) Az áztatóvízhez adagolhatunk még összetört fokhagymát is. (a fokhagymát helyettesíthetjük izsópfűvel és körömvirággal vagy tengeri sóval)

Az ecetet helyettesíthetjük szódabikarbónával (egy lavór vízhez 3 evőkanál szódabikarbóna ajánlott). A szódabikarbóna semlegesíti a fokhagyma kellemetlen szagát is. 20 percig áztassuk lábunkat az így kevert lábfürdőben.

Ha nincs ideje vagy éppen türelme a felsorolt házi kezelésekhez vagy nem is bízik a sikerben, van egy kényelmesebb s hatékonyabb lehetőség!

A Mecelium kiemelkedően magas AHCC-tartalmú készítmény. Gyógygombákból kivont hatóanyaga vírus, baktérium és gombaölő hatásának köszönhetően elbánik a körömgombával is! Semmi macera, csak rendszeresen fogyasztania kell a Meceliumot kúraszerűen, 3-4 hónapig, míg lenő a régi köröm.

Sokféle egyéb egészségügyi problémára is megoldás lehet kiemelkedő immunerősítő hatása révén.

Válassza a megbízható megoldást! Itt tájékozódhat a Mecelium-ról és akár meg is rendelheti.