Lúgosítás helyesen és hatékonyan? Mit is takar ez a folyamat és miért szükséges? A természetben mindenütt az egyensúlyra való törekvés törvényszerűsége figyelhető meg. Egészségünk alapfeltétele is abban rejlik, hogy testünk hogyan tudja megőrizni a káros és jótékony hatások közötti egyensúlyt.

lugositas

Ez a stabilitás az immunrendszer megfelelő működésének előfeltétele és annak, hogy szervezetünk hatékonyan vegye fel a versenyt az egyes betegségekkel. Köztudott ugyanis, hogy számos betegség forrása a legyengült immunrendszer.

 

Szervezetünkben a megfelelő pH egyensúly fenntartása számos betegség kialakulását előzheti meg, de nagyban hozzájárulhat más testi tünetek gyógyításához is. Néhány egyszerű táplálkozási tanács elfogadásával és alkalmazásával Ön is javíthat szervezete pH egyensúlyán.

Ilyen döntés az, ha igyekszünk minél , vegyszermentes táplálékokat fogyasztani (natur, bio), és azokat is minél gyakrabban nyers formában fogyasztjuk . A gyakori zöldség, gyümölcs fogyasztására mára már közhely. A lúgosítás ezek közül is pl citrusfélék, áfonya, dinnye fogyasztásával érhető el legeredményesebben.

A citromos víz is ugyanilyen jótékony hatású, főként reggel, éhgyomorra, fél teáskanál szódabikarbónával keverve. Délutánra ugyancsak nagy pohár citromos víz ajánlott langyosan, mézzel. Testünk kálium-ellátásának növelése is lúgosító hatású, ennek érdekében fogyasszon banánt, citromot, mézet. Emellett igyon sok tiszta vizet napközben, és kerülje a szénsavas italokat, kávét, cukros üdítőitalokat, cukros és fehér lisztet tartalmazó ételt. Fontos figyelnünk a megfelelő mennyiségű és minőségű só bevitelére is!

Immunrendszerünk képes regenerálódni, gyógyítani önmagát, ha biztosítjuk hozzá a megfelelő feltételeket.

Rendszeres méregtelenítés, folyamatos lúgosítás és szervezetünk segítése a megfelelő táplálkozással és jótékony hatású természetes készítményekkel.

Ha ezeket betartjuk, ritka vendégek leszünk az orvosnál!