Az Agericus Blazei gomba, más néven mandulagomba Brazíliában őshonos. Már az ott élő őslakosok is felfedezték előnyös tulajdonságait, előszeretettel fogyasztják ma is. Pozitív élettani hatásaira csak a 60-as években figyeltek fel japán tudósok. Mára számos tudományos kísérlet igazolja kedvező adottságait.

agaricus-blazei-gomba

Az Agericus Blazei gomba

fontos alkotóelemei:

Poliszacharidok: A fő hatóanyagának tartott poliszacharidokról kiderült a kutatások során, hogy az immunrendszer erőteljes aktiválását előidéző hatásmechanizmusának köszönhetően hatékonyan avatkozhatnak be a szervezetben zajló gyulladásos és rákos folyamatok visszafordításába. Jelentősen javíthatják a rákos betegek életminőségét és csökkenthetik a kemoterápia során fellépő mellékhatásokat. Mindenkinek ajánlatos lenne fogyasztani egészsége megőrzése érdekében!

Növelhetjük a bevitt hatóanyag tartalmat, ha jó minőségű, ellenőrzött táplálék kiegészítő formájában fogyasztjuk. A Mecelium tartalmazza nemcsak az Agericus Blazei gomba, hanem még másik 3 gyógygomba összes jó tulajdonságát, hiszen kivonat formájában érhető el.

Szintén jelentős egészségvédő hatást kifejtő egyéb hatóanyagai: linolsav, olajsav, sztearin sav és az ergoszterol. 

Az Agericus Blazei gomba élettani hatásai:

  • Visszafordíthatja a daganatos elváltozásokat
  • Enyhítheti a kemoterápia mellékhatásait
  • Erősítheti az immunrendszert
  • Csökkentheti a triglicerid szintet
  • Csökkentheti a koleszterin LDL- szintjét, egyidejűleg növelheti a koleszterin HDL- szintjét
  • Jótékonyan segítheti a máj, szív, tüdő és a vese metabolikus folyamatait

Mai rohanó, mérgekkel teli világunkban kiemelten fontos, hogy visszataláljunk a természet adta orvosságokhoz, tiszta táplálékokhoz, ötvözve a legújabb tudományos ismeretekkel.

A Mecelium kapszula tökéletesen megfelel mindkét szempontnak.