Jelenkori életkörülményeink között, még ha fokozottan figyelünk is egészségünkre, (egészségesen táplálkozunk, nem dohányzunk, vagy mértékletesen, nyugodtan igyekszünk élni) akkor sem kerülhetünk el számos olyan környezeti hatást, melyek sok fajta nemkívánatos méreganyagot juttatnak a szervezetünkbe levegőn, szennyezett élelmiszeren, vízen stb. keresztül.

méregtelenites

A felhalmozódott méreganyagok pedig sokféleképp rombolják

egészségünket. Ezért is olyan fontos, hogy időről időre megszabadítsuk szervezetünket ezektől a visszahúzó, szervezetünkre, életenergiánkra nehezedő terhelésektől.

Mint tudjuk, a méregtelenítés maga természetes és állandóan zajló folyamat szervezetünkben a kiválasztó szervek (máj, epe, vese) tevékenysége által, de modern iparosított termelés révén oly sokféle vegyszer része a mindennapi életünknek (táplálkozástól a tisztálkodáson, szépségmegőrzésen keresztül), hogy szervezetünk képtelen természetes mechanizmusaival megbirkózni ekkora kémiai terheléssel, s a toxinokat kénytelen a szervezetben (leginkább a zsírsejtekben, belekben) tárolni évekig, gyakran évtizedekig.

Ez az egyik nagyon fontos oka a sokféle megbetegedésnek, egyben itt keresendőek az első lépések is, ugyanis a méregtelenítés (hogy a méreganyagokat eltávolítva segítsük sejtjeinket hozzájutni a tápanyagokhoz) és ezáltal az immunrendszer megerősítése elengedhetetlen a természetes öngyógyító folyamatokhoz.

A méregtelenítés rendszerint valamilyen diéta, kúra során történik, amely által csökken a káros vegyi anyagok bevitele, megnő a valódi tápanyagok (vitaminok, antioxidánsok stb.) bevitelének mértéke,melynek köszönhetően a szervezet megújul, az immunrendszer megerősödik. Emellett az emésztőszervek is pihennek, regenerálódnak.

A méregtelenítés és ezáltal az immunrendszer erősítése egy nagyon hatékony és maximálisan természetes módja szinte bármilyen betegségből kigyógyulásnak, de ami még fontosabb: a megelőzésüknek!