A pajzsmirigy túlműködés sokunk életét megkeseríti.  Gyakran érzékel magán gyors szívverést, pulzust, magas vérnyomást? Állandó állapottá vált, hogy bőre nedves, nyirkos, az anyagcseréje nagymértékben fölgyorsult, túlzott gyakorisággal érez éhségérzetet és mégsem hízik?

pajzsmirigy-tulmukodes

Ha a válasza igen, elképzelhető, hogy ezeket a tüneteket pajzsmirigy működésének

zavara, a pajzsmirigy un. túlműködése okozza. A pajzsmirigy túlműködés egy viszonylag gyakori betegség kortól, nemtől függetlenül, amely kiváltói között főként a túlzott stresszt, autoimmun gyulladást, az immunrendszer legyengülését, egyes esetekben az erre való genetikai hajlamot tartják számon.

Jelei még a gyakori nyugtalanság, kézremegés, érzelmi labilitás, fölgyorsult reflexek és gondolatok, a pajzsmirigy érzékelhető megnagyobbodása.

A fentebb említett ismertebb tényezőkön kívül a pajzsmirigy autoimmun gyulladásának okai jobbára ismeretlenek.

Az immunerősítő természetes készítményekkel való kezelés viszont a megfelelő gyógymód mellett igen sokat javíthat a betegek állapotán.

Az immunerősítő, erős gyulladás és stressz csökkentő természetes gyógyhatású készítmények mellett néhány táplálkozási szabály betartásával is elősegíthetjük a betegség tüneteinek csillapodását és immunrendszerünk erősítését.

Ennek érdekében fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag, nyomelem és antioxidáns tartalmú táplálék kerüljön étrendünkbe. Ezeknek nagy része a természetes, friss élelmiszerekben lelhető fel. Kerülendő élelmiszerek sorába leginkább a tej, az ízfokozók, a finomított szénhidrátok (a fehér liszt, cukor, fehér rizs) tartoznak. Figyelnünk kell ugyanakkor az élelmiszerek társítására is: a fehérje és szénhidrát vagy az ebéd utáni desszert fogyasztására, amelyek együttesen szintén egészségtelenek.