Alga félék tengeri hínár? Sokaknak ez az első gondolata a cím hallatán, holott az algafélék a világ elsőszámú táplálékforrásai lehetnének a WHO (Egészségügyi Világszervezet) szerint!

alga-felek-feherjeforras

 

Hogy miért?

  1. Az alga félék tartalmazzák szinte az összes,

 

  1. táplálkozás szempontjából számunkra fontos anyagot: kiváló fehérje forrás, sokféle vitamint, aminosavat, nyomelemeket, ásványi anyagokat tartalmaznak.
  2. Ez a sokféle, hasznos összetevőkből álló táplálék rendkívül jó hatással van szervezetünk folyamataira, optimális működésére.

Mint tudjuk, valójában e két folyamat,- egyrészt a szervezet megtisztítása a mérgektől, másrészt a valódi tápanyagbevitel szinergiája– az alapja az egészséges táplálkozásnak, ugyanakkor bármilyen természetes gyógymódnak, kezelésnek is.

A Spirulina-alga fehérjékben igen gazdag táplálék, emellett 18 féle aminosavat és nyomelemeket és rengeteg ásványi anyagot is tartalmaz, ezeket könnyen felszívódó formában. Kiemelkedő ezek közül a zöld alga vas és B12 vitamin tartalma. Emiatt a vashiány és a vérszegénység megelőzésének hatásos táplálékforrása. Markáns zöld szinét az antioxidáns pigmentek okozzák, melyek a szervezetre viszont immunerősítő és antiallergén hatást fejtenek ki.

A Spirulina-alga élettani hatásai:

sejtépítő, sejtregeneráló, salaktalanító, vérképző, sejtanyagcsere fokozó, antiallergén hatású, javítja a bőr rugalmasságát, véd a daganatok ellen.

A Chlorella alga szintén fehérjékben és ásványi anyagokban gazdag alga féle. Kiemelkedő klorofil, B, C, E vitaminforrás illetve foszfor, kálium, magnézium, kálcium, vas, mangán, cink, réz, kobalt tartalma is jelentős. Segíti a vörösvértestek és fehérvérsejtek termelődését, ezáltal fokozza az anyagcserét, javítja a vér összetételét, serkenti a bélműködést és az immunrendszert.

A Chlorella alga élettani hatásai:

sebek, fekélyek gyorsabb gyógyulása, sejtregeneráló, stressz csökkentő, magas klorofil tartalma izzadás gátló  hatású, lúgosító hatása helyreállítja a szervezet PH-értékét.

A vörös alga összetétele 34%-ban tartalmaz tiszta kalciumot természetes, a szervezet számára optimális formában, szemben a szintetikusan előállított kalciummal.

A vörös alga élettani hatásai:

Ideális csonterősítőként, továbbá a fogak, a haj, a körmök egészséges állapotának fenntartásához is.  A vörös alga rengeteg egyéb makro és mikroelemet is tartalmaz, melynek felszívódása optimális a természetes előfordulásnak köszönhetően.

Összességében elmondhatjuk, hogy az alga félék megtestesítik az ideális táplálék fogalmát.