A gránátalma értékes, sok magvú gyümölcs, amely tápanyagokban és vitaminokban rendkívül gazdag. A keleti gyógyászat már évezredekkel ezelőtt felismerte a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait. A legújabb kutatások által mára szerteágazó hatása igazolt a nyugati orvoslásban is. Az egyik legszerteágazóbb élettani hatásokkal bíró szupertáplálék.

granatalma-immunerosito

A gránátalma hatásos fogyókúrás táplálék az étrend kiegészítéseként, ugyanis

kalória-rost összetétele ideális a testnek: kevés kalóriát (83 kalória\100gr) tartalmaz, de rostokban nagyon gazdag, amelyek gyorsítja a méregtelenítést és a fogyást.

A szív és érrendszeri betegségek kockázata is csökkenthető a gránátalma levének rendszeres fogyasztásával. Ennek hátterében az áll, hogy hatása csökkenti a koleszterin szintet, a sejtek oxidációját és a szabad gyökök kialakulását.

A gránátalma levének vérnyomáscsökkentő hatása van a benne lévő  angiotenzin-konvertáló enzimnek köszönhetően.

Magja antibakteriális és vírusellenes hatást fejt ki a szervezetre

Igen gazdag C- és K-vitamin tartalma van, 100 gr gránátalma a napi ajánlott C-vitamin bevitel 17%-át és a napi K-vitamin bevitel 20%-át biztosítja. A C-vitamin immunrendszer erősítő, a sebgyógyulást gyorsítja, segít az egészséges fogíny fenntartásában, megfelelő szinten tartja a véralvadás mértékét, segít a vas megfelelő felszívódásában, míg a K vitamin az erős csontozathoz elengedhetetlen.

A gránátalma olyan polifenolokat, antioxidánsokat tartalmaz, amelyeknek kutatási eredményekkel bizonyított rákellenes hatása van. Az un „tanninok”, „kvercetinek” és „antociánok” pusztítják a rákos sejteket és javítják az egészségesek túlélőképességét illetve gátolják a tumor növekedését és terjedését. A legutolsó, az antocián gyulladáscsökkentő, antibakteriális hatású is.

Hasznos étrendi kiegészítő táplálék lehet prosztatarák, prosztata megnagyobbodás, cukorbetegség, lymphoma, rhinovirus fertőzés, oxidatív stressz, atherosclerosis, vesebetegségek leküzdéséhez