Az Aloe Vera tápanyagokban és vitaminokban rendkívül gazdag gyógynövény, jótékony hatása viszont nem kizárólag ebben rejlik, hanem abban az egyedi – a tudósok szerint egyedül csak az Aloe Vera esetén megfigyelhető – emésztőrendszerre gyakorolt hatásában is.

aloe-vera-termeszetes-gyulladascsokkentő

Elképesztő hatékonysággal tisztítja az emésztőrendszert, hatékonyabbá téve a

tápanyagok felszívódását, elősegítve az immunrendszer helyreállítását. 

A természetes gyógyászat évezredek óta vallja: a természetben minden megtalálható, ami szükséges szervezetünk számára. Ebben királynő az Aloe Vera: tápláló és méregtelenítő gyógynövény egyben. Megtisztítja a vékonybél falát a lerakódott méreganyagoktól, amelyek megakadályozzák a tápanyagok felszívódását. Egyetlen másik gyógynövény sincs ilyen hatással szervezetünkre.

Dokumentált tények az Aloe Vera gyógynövényről:

200 féle jótékony hatóanyagot tartalmaz, köztük: 20 ásványi anyagot, 18 aminosavat, 12 féle vitamint, emellett elő is segíti egyes vitaminok feszivódását.

Enzim és rosttartalma révén megtisztítja az emésztőrendszert: feloldja a bélbolyhok közé lerakódott zsírban oldott vegyszert. Ezt követően regenerálja is ezt a felszívó felületet, ami által az pontosan képes érzékelni a szervezetre káros anyagokat is (ez az ételallergiák elleni védekezés miatt fontos).

–  az enzimek a tápanyagok felszívódását és a szervezet öntisztulását segítik elő. A káros fehérjék semlegesítése is ehhez a hatásmechanizmushoz tartozik.

Javítja a máj és vese méregtelenítő folyamatait (sok tehertől szabadítja meg az említett szerveket)

– Felszívódása a bőrben négyszer gyorsabb, mint a vízé: sejtszövet-regeneráló, hámosító, vérkeringés elősegítő hatása mellett antibakteriális, antivirális, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító, fájdalomcsökkentő hatása is jól ismert.