Tudja, hogy az élelmiszer, amelyet nap, mint nap elfogyaszt, hatással van agyára, mi több génjeire is? Tudta, hogy a sok ”műanyagból” készült, genetikailag módosított táplálék, amelyet olcsón be lehet szerezni, károsítja génjeit, fokozza azok rákos növekedési folyamatait és emellett az agyi tevékenységekre, a gondolkodásra, a memóriára, de még hangulatára is káros hatással vannak?

halolaj-idegrendszer-hormon

A halolaj fogyasztása a benne található Omega3 zsírsavnak köszönhetően olyan

természetes gyógymód ezen problémák kezelésére és enyhítésére, amelyet az orvostudomány kutatási eredményei is alátámasztanak.

Létezik növényekben található Omega3 is, melyet pl. a lenmagolaj, repceolaj és a dió tartalmaz.

Fontos tudni azonban, hogy a növényekben található Omega3 nem tartalmaz EPA-t és DHA-t, szervezetünknek viszont erre is szüksége van. A növényi és az állati eredetű Omega 3 hatásmechanizmusai ugyanis eltérőek, éppen ezért mindkettőt létfontosságú fogyasztanunk.

Állati eredetű Omega3 bevitelére kiváló megoldás a halolaj akár önmagában, akár kapszula formájában.

A halolajban található EPA és DHA többszörösen telítetlen zsírsavak, testünk építőkövei. Hatásukat sejtszinten fejtik ki, testünk ideális működéséhez elengedhetetlenek, hiányuk esetén súlyos károsodások léphetnek fel. Jelentősen befolyásolják többféle hormon termelődését, működését.

A hormonok a szervezet „finomhangolását” végzik, mely kihat az összes alapvető funkcióra, azok összehangolt, precíz működésére. Idegrendszerünk, agyműködésünk teljesítőképességét nagymértékben befolyásolja. A halolaj és a benne található hatóanyagok a sejthártyába beépülve rugalmassá teszik azt, ezáltal befolyásolva az összes szervrendszerünk összehangolt, kifogástalan működését. Számos, sejtjeinken belül lejátszódó folyamat egészséges működése múlik rajta, gondoskodjunk tehát arról, hogy növényi és állati eredetű Omega3 is megfelelő mennyiségben álljon szervezetünk rendelkezésére!